The news is by your side.

Sensul giratoriu din zona Confecții, funcțional!

MUNICIPIUL BÂRLAD
Informare publică 29.02.2020 – sens giratoriu Confecții
Sensul giratoriu din zona Confecții, funcțional!

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de astăzi, urmare a eforturilor depuse de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și personalul specializat al Primăriei Bârlad sensul giratoriu care a fost amenajat în intersecția din Zona „Confecții” a devenit funcțional.


Astfel, după trasarea marcajelor rutiere și a celor de delimitare a sensurilor, azi dimineață au fost montați parapeții din material plastic la sensul giratoriu propriu-zis și au fost montate semnele de circulație. Deocamdată, sensul a fost amenajat, potrivit prevederilor legale în vigoare, din balize din plastic, urmând ca, după o perioadă de acomodare a participanților la trafic, acesta să fie construit definitiv, ca orice alt sens. Intersecția străzilor Republicii cu Mihai Eminescu și G-ral Vasile Milea, zonă în care s-au produs frecvent evenimente rutiere, devine astfel mai sigură.


„Eforturile depuse de noi încă de acum mai bine de trei ani și-au atuins scopul. Bulevardul Republicii, nefiind în administrarea municipiului, demararea lucrărilor a ținut strict de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Iași. Am găsit în sfârșit înțelegerea de care aveam nevoie iar acum este doar o chestiune de timp până ce participanții la trafic se vor obișnui cu noul sens, pentru a-l putea amenaja definitiv. Astfel, pericolul producerii accidentelor în zonă va dispărea definitiv iar cetățenii Bârladului vor fi în siguranță când tranzitează zona”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Comentarii
Se incarca...