The news is by your side.

Producătorul de energie regenerabilă Masdar din Emiratele Arabe Unite, interesat să investescă în România în colaborare cu Hidroelectrica

Producătorul de energie regenerabilă Masdar din Emiratele Arabe Unite, interesat să investescă în România în colaborare cu Hidroelectrica

Compania Masar, din Emiratele Arabe Unite, care se ocupă cu producția de energie regenerabilă, este interesată să investească în România, în colaborare cu Hidroelectrica, a anunțat marți ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a participat, în 31 octombrie, la ADIPEC 2022, eveniment care a reunit peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei. În acest context, ministrul Energiei a discutat cu Suhail AlMazrouei, ministrul Energiei și Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor emirateze în proiecte de investiții în producția de energie regenerabilă, nucleară, dar și despre diversificarea și intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.
,, De asemenea, am avut cu reprezentanții companiei Masdar, care se ocupă cu producția de energie regenerabilă. Sunt interesați să investească în țara nostră în colaboarare cu Hidroelectrica și i-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat și cu reprezentanții companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiții în România. Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuși să ne atingem obiectivele de creștere a producției de energie curată” , a scris pe Facebook Virgil Popescu. AGERRPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu)

Sursa:
AGERPRES

Comentarii
Se incarca...