The news is by your side.

COMUNICAT DE PRESĂ – Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

0 111

COMUNICAT DE PRESĂ – Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la o nouă proiecție, din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediția a 8-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Duminică 13 noiembrie vă invităm să vizionați, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, documentarul maghiar DIVELE (2021), în regia lui Máté Kőrösi

Szani, Tina și Emese – sau, așa cum își spun ele, Divele – sunt trei fete de 20 de ani care pot vorbi ore întregi despre machiaj, haine sau poze de profil pe social media. Un tânăr regizor, Máté, le urmărește pe cele trei cu camera de filmat până la absolvire, pentru a afla ce se ascunde în spatele machiajului lor perfect. Între timp, fiecare învață ceva de la celălalt și toți fac un pas spre maturitate.

Proiecția va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Parvan nr. 1, începând cu ora 11.30.
Organizator local: dr. Mircea Mamalaucă
Organizator național: Asociația One World Romania
Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Chai Khana (Georgia)
Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografie
MUZEUL „VASILE PÂRVAN” BÂRLAD
Str. Vasile Pârvan nr.1, cod. 731050
Tel. 0235.421.691, 0335.404.746
Fax. 0235.422.211
Adrese e-mail:
email hidden; JavaScript is required
email hidden; JavaScript is required
https://muzeulparvan.ro
http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan
https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

Sursa:
Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad

Comentarii
Se incarca...