The news is by your side.

A fost finalizat un proiect cu Fonduri Norvegiene in Barlad!

0 67

Inca un proiect finalizat!

De curând a fost finalizat unul dintre cele două proiecte de modernizare și extindere a rețelei de iluminat public din municipiul Bârlad. Este vorba de proiectul derulat cu fonduri norvegiene, prin care au fost înlocuite 2.590 corpuri de iluminat de tip LED.

În cadrul proiectului (1.482.355 euro) a fost implementat un sistem de telegestiune care permite reglarea automată a intensității luminii electrice în funcție de lumina naturală, dar și de dinamica stradală (becurile de pe stradă se aprind doar în momentul în care senzorii surprind activitate în traficul rutier și pietonal).

Iluminatul inteligent va duce la o reducere a costurilor de aproximativ 75%.

”2023 este anul în care multe dintre proiectele începute se vor încheia. Începem numărătoarea inversă. Ne pregătim să pășim în perioada de confort la care visăm cu toții de zeci de ani. În momentul de față, sunt începute toate proiectele de anvergură pentru care am solicitat și obținut fonduri europene din 2016 și până acum. Desigur, urmează asfaltarea străzilor din cartierele Munteni și Podeni, investiție ce v-a fi demarată în perioada următoare, dar despre asta vom vorbi în curând”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Referitor la modernizarea rețelei de iluminat, mai există un proiect în derulare, cu fonduri europene, în valoare de 2,2 milioane euro. Prevede montarea a 1.261 de corpuri de iluminat, precum și înlocuirea și montarea a 277 de stâlpi, pe 20 de străzi: Tecuciului, Vasile Milea, Bulevardul Primăverii, Bulevardul Epureanu, Dragoș-Vodă, Mihai Viteazul, Ioan Popescu, Cpt. Grigore Ignat, Vasile Pârvan, Paloda, Col. Simionescu Sava, Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Marcel Guguianu, Constantin Hamangiu, 1 Decembrie, Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Popa Șapcă și Fagului.

În cadrul acestui proiect, cablurile încolăcite pe stâlpi, precum și cele care atârnă între aceștia și care au provocat atât de multe incidente, vor fi îngropate.

”Așa cum am mai spus, modernizarea infrastructurii de iluminat este o investiție care, deși nu este extrem de vizibilă, îi vom simți toate beneficiile: vom avea mai multă lumină, consum redus drastic, scăpăm de pierderi, de disconfort și de poluarea pe care le implică lămpile tradiționale și vechea rețea de iluminat”, a adăugat primarul Dumitru Boroș.

Sursa:
Primaria Barlad

Comentarii
Se incarca...