Barlad Online
Stiri, Vanzari, Afaceri Locale, Anunturi si multe altele

Zona Prodana prinde contur! Sculptură în lemn, artă pentru bârlădeni.

Se pare că lucrurile frumoase încep să apară. La intrarea în zona Prodana, se află o sculptură deosebită făcută de meșterii noștrii.

În partea superioară se află emblema orașului Bârlad și bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Cine a realizat această lucrare pentru bârlădeni?

A fost odată ca niciodată, în lumea meșteșugurilor de altădată, povestea meșterilor populari, povestea celor ce iubesc lemnul și-i dau viață.

Povestea mea începe la țară, în vacanță la bunici, undeva într-o comună din Moldova. Au trecut de atunci peste 25 de ani…Și acum tot aici mă găsiți, aici unde mi-am clădit o familie, mi-am facut o casă, aici în acest loc minunat, în satul Bogdănești.

Îmi amintesc și acum cu emoție primele povești pe care mi le spunea bunicul despre lemn, sau primele povestiri istorice. Așa am cunoscut toți marii domnitori ai Moldovei, din poveștirile bunicului meu. Tot atunci am avut prima dorință: să-mi fac un jilț ca al domnitorului Ștefan cel Mare. Eram elev în clasa a VII-a când am început să sculptez cu o daltă veche găsită la bunicul. Totul era din imaginație, nu mai văzusem niciodată pe nimeni făcând așa ceva. Păstrez și acum un picior al acelui jilț.

Iubeam ceea ce făceam și aș fi vrut sa ajung tâmplar sau sculptor, părinții însă aveau alte așteptări. Am facut Școala de cântăreți bisericești apoi Facultatea de Teologie Pastorală. În timpul liber însă m-am întors întotdeauna cu drag la lemn. Acolo ma regăseam. Am dat diferite forme lemnului și i-am dat viață.

Cel mai mare câștig a fost că mi-am amenajat casa și curtea așa cum mi-a plăcut.Dorința mea este să împărtășesc cu voi din darul pe care mi l-a dat Dumnezeu. Pot crea obiecte de mobilier rustic,unice și personalizate.

Dacă doriți un foișor, un leagăn ,bănci sau scaune de grădină, o roabă pentru flori, cutii de bijuterii, cufere,ceasuri de perete cu fotografia voastră, o ramă de oglindă sculptată, mă puteți găsi pe pagina mea, Cristian, meșterul lemnar!

Până acum câțiva ani, Cristian a muncit in Anglia, într-un domeniu total diferit, apoi cațiva ani a lucrat în învățământ, însă dragostea pentru lemn o are din copilărie.

Deși era doar un hobby, acum face bani din această pasiune. Comenzi are multe, abia reușește să le realizeze. Daca ar găsi un tânăr să-l învețe meserie ar fi foarte bine, dar din pacate tinerii sunt plecați în străinătate. Ne-a comunicat doamna Iuliana, soția lui Cristian.

În afacerea meșterului Cristian este implicată toată familia.

Meseria este într-adevăr brățară de aur, iar asta ne-o poate confirma Cristian alături de minunata sa familie. Pentru a vedea și mai multe lucrări realizate de mânile dibace ale acestei familii, vă îndemnăm să accesați pagina aici

Comentarii
Se incarca...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Nu vreau sa impart cu nimeni, inchide! .X.