The news is by your side.

Aplicarea îngrășămintelor – interzisă până în luna martie.

Aplicarea îngrășămintelor – interzisă până în luna martie.

Aplicarea îngrășămintelor este interzisă până în luna martie. Fermierii care nu au reușit să își fertilizeze până acum terenurile agricole vor mai putea aceste lucrări abia la primăvară.

https://agrointel.ro/240157/aplicarea-ingrasamintelor-interzisa-pana-in-luna-martie-care-sunt-excep/

Marți, 15 noiembrie 2022, este ultima zi din an în care fermierii mai pot fertiliza terenurile agricole și doar în cazul în care suprafețele sunt aflate în zona de câmpie. Pentru zona de deal, interdicția este valabilă din 10 noiembrie, iar la munte de la începutul lunii, din 5 noiembrie.

Potrivit Programului de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole (PA), care este obligatoriu pentru toți fermierii, interdicția este instituită la date diferite, în funcție de zona de altitudine în care se află fiecare localitate.

Fermierii au de respectat și în acest an interdicțiile privind aplicarea de îngrășăminte, date care diferă în funcție de zona geografică unde se află terenurile agricole: munte, deal sau câmpie. Dacă pentru zonele înalte interdicția a intrat în vigoare pe 5 noiembrie iar pentru deal pe 10 noiembrie, începând de marți, 15 noiembrie aplicarea îngrășămintelor va fi interzisă și în zona de câmpie.

Încadrarea unităţilor administrativ-teritoriale în zonele corespunzătoare perioadelor de interdicţie pentru aplicarea îngrăşămintelor organice și chimice, solide şi lichide – pentru județul Vaslui (conform Anexei 3 din Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 754 bis/3.VIII.2021) :

BLAGESTI, EPURENI, ORAS MURGENI, FALCIU, GAGESTI, BEREZENI, VETRISOAIA , LUNCA BANULUI, DIMITRIE CANTEMIR, STANILESTI, DUDA-EPURENI, DRANCENI, MUNICIPIUL HUSI și PADURENI – câmpie.

POCHIDIA, TUTOVA, VINDEREI, IVESTI, FRUNTISENI, MUNICIPIUL BARLAD, CIOCANI, ZORLENI, PERIENI, SULETEA, COROIESTI, BACANI, DODESTI, POGANA, VIISOARA, BANCA, IANA, IBANESTI, ROSIESTI,BOGDANESTI, BOGDANITA, PUIESTI, ALEXANDRU VLAHUTA, VUTCANI, COSTESTI, DELENI, BOGDANA,GHERGHESTI, VOINESTI, LIPOVAT, HOCENI, POIENESTI, PUSCASI, OLTENESTI,LAZA, DRAGOMIRESTI, CRETESTI, BALTENI, MUNICIPIUL VASLUI, IVANESTI,MUNTENII DE SUS,TANACU, DELESTI, COZMESTI, PUNGESTI, TATARANI, GARCENI, STEFAN CEL MARE, OSESTI, VALENI, RAFAILA, FERESTI, VULTURESTI, ZAPODENI, SOLESTI, ARSURA, DUMESTI, ORAS NEGRESTI, POGONESTI, ALBESTI, MUNTENII DE JOS, MALUSTENI, GRIVITA, TODIRESTI, MICLESTI, BOTESTI, BUNESTI-AVERESTI, DANESTI, REBRICEA, CODAESTI, BACESTI și TACUTA – deal.

Sursa:
https://agrointel.ro/

Comentarii
Se incarca...