Un nou focar de coronavirus în România. Managerul și directorul medical au demisionat
„Au fost prezentate conducerii DSP şi ulterior, sau simultan, şi prefectului judeţului Hunedoara, demisiile conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, adică a managerului şi a directorului medical care a fost şi coordonatorul activităţii medicale pe întreg judeţul Hunedoara. Acum se aşteaptă decizia Ministerului Sănătăţii privind înlocuirea acestora sau privind managementul SJU Deva, având în vedere că spitalul se află în această perioadă în subordinea Ministerului Sănătăţii. În ceea ce priveşte vizita ministrului Sănătăţii, se aşteaptă o decizie, o informare legată de data la care va fi prezent aici, dacă va fi prezent aici în următoarea perioadă. (…) Nu ştim dacă demisiile au legătură cu scrisoarea medicilor pentru că textul demisiilor nu a ajuns la Instituţia Prefectului până la această oră”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.
Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, în acest moment, în spitalul din Deva, activitatea este coordonată de Direcţia de Sănătate Publică şi de cei patru experţi medicali din Craiova şi Timişoara, detaşaţi în 3 aprilie aici. Este vorba despre un medic de la Spitalul Militar Craiova, un medic de la UPU SMURD, Spitalulul Judeţean de Urgenţă Craiova, şi doi specialişti de la Institutul Naţional de Sănătate Publică Timişoara.
„Până va fi o nouă conducere lucrurile se desfăsoară în felul următor: toate măsurile sunt aplicate de această echipă de experţi cu colaborarea DSP. Deci, practic Direcţia de Sănătate Publică, parţial sau de moment, va stabili şi va decide tot ceea ce se întâmplă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a mai spus Lucian Morogan.
În Spitalul din Deva sunt internaţi 99 bolnavi de COVID-19.
Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean Deva a reclamat, luni, mai multe abuzuri şi a cerut intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii. Sindicaliştii susţin că abuzurile au început în 29 martie, când angajaţii au fost informaţi, printr-o adresă a DSP Hunedoara, că spitalul intră în carantină, iar personalului medical i-a fost interzis să plece din spital, fiind interzise de asemenea externările şi internările de cazuri noi.
Prin aceeaşi adresă, personalul medical ar fi fost obligat ca în toată această perioadă să muncească timp de 14 zile (un total de 336 ore) fără organizarea legală a timpului de muncă şi a celui de odihnă.
Sursa: Mediafax & Facebook